štvrtok 10. augusta 2017

Je zlé mať pár kíl navyše ?

Kto udáva to, čo je ideál krásy ? Časopisy, ktoré prezentujú modelky ktorým je pomaly veľká aj veľkosť XS? Časopisy, ktoré dievča vyretušujú a upravia tak, aby nemalo ani chybičku krásy ? Viem,  že všetky dievčatá / ženy sme vždy chceli vyzerať ako niektorý idol z titulky časopisu. Aj preto sa nám začal rútiť svet pri každej maličkosti, pre nás nedokonalosti. Znamienko, ktoré je na nesprávnom mieste a ľudia sa na Vás pozerajú ako keby ste boli z iného svete. Akné s ktorým bojuje, takmer každý puberták no v tej dobe je to koniec života, pretože všetci sa nám smejú. Či dokonca nejaká malá jazvička z detstva, ktorá je na viditeľnom mieste.  Alebo v konečnom dôsledku tých pár kíl, ktoré sú odsúdené. V dnešnom článku sa budem presne venovať tejto téme, ktorá trápi nejedno dievča, do istého času som sa preto trápila aj ja.


Pre nás dievčatá je veľmi ťažké zmieriť sa s tým ako vyzeráme. Viete jednému dievčaťu sa smejú, pretože nevie pribrať a je skutočne chudá alebo skôr vychudnutá. Druhému sa smejú, pretože má tie kilá navyše. Pred istým časom, bude tomu už možno aj tri roky som bola dievča, ktoré malo váhu presne takú ako chcela, mohla som zjesť čo som chcela, koľko som chcela a samozrejme chipsy a kofola boli mojou záľubou. No v istý moment, som začala priberať ale priberala som skutočne rapídne a nezastaviteľne. Bolo veľmi ťažké znášať predsudky iných, na každom kroku som počula ako som pribrala, ako by som mala schudnúť pretože sa mi to nehodí alebo sa začali šíriť reči o tom či náhodou nie som tehotná (áno som a trvá to už veľmi dlho). Obdobie, kedy aj nadýchnutím sa na mňa prilepilo kilo na viac.  Príčinou môjho priberania bola zmena, zmena hormónov, začiatok brania antikoncepcie. Ale prečo som začala brať túto "zlobu" ? Stálo mi za to to pribratie? Aj napriek tomu, že prvé chvíle boli veľmi ťažké, stále len počúvať ako som pribrala, aké mám veľké brucho, nech schudnem, nech sa neprejedám a veci, ktoré ma boleli, tak nakonci tejto vety môžem napísať, že áno stálo mi za to začať brať tieto hormonálne tabletky. Tabletky som začala brať najmä vďaka mojim neutíchajúcim bolestiam, kŕčom, nepravidelnej a silnej menštruácii, ktorá trvala  7 dní vkuse a popritom som prvé 3 dni zvracala, zvyšné dni mi bolo na odpadnutie a o neznesiteľných kŕčoch, ktoré trvali celý ten čas ani nehovorím. Celý týždeň som nechodila ani do školy, viete si predstaviť že by som teraz nešla do roboty ? Ani nápad ! A žiadne lieky, kvapky nepomáhali. A v tomto antikoncepcia splnila všetko, čo som potrebovala. Tu sa dostávam k tomu, že mnoho dievčat priberie nie svojou vinou, nie tým že sa od rána do večera prejedá a kašle na to ako vyzerá. Sú tu dievčatá, ktoré berú antikoncepciu alebo majú vážne zdravotné problémy.

Prvé chvíle, keď som začala priberať som skutočne trpela, bola som v depresii, preplakala som strašne veľa chvíľ. Strie, ktoré mi zanechalo príliš  rýchle pribratie budem mať dokonca života, aj keď niektoré prípravky mi ich kúsok zjemnia ale ostatnú tam stále. Ale postupom času som si uvedomila, že sa nemusím trápiť pre svoju váhu, áno mám väčšie brucho ako by som chcela, ale to môžem kedykoľvek zmeniť. Viete, teraz sa cítim šťastná a spokojná. Uvedomujem si to, že keď nebudem spokojná sama so sebou teraz, tak nebudem spokojná ani keď budem mať ploché bruško. Samozrejme občas sa ešte trápim preto, keď mi niekto povie že by som mala schudnúť, že som tučná. Najmä keď je to od blízkych ľudí. No vtedy je tu pre mňa najväčšia podpora - môj priateľ.

Ľudia, uvedomte si že nezáleží od váhy človek môže byť šťastní a spokojný aj keď má nejaké to kilo navyše. Ďalšou vecou je neubližujte druhým tým, že im budete stále pripomínať že pribrala, oni to vedia veľmi dobre sami a musia to prekonať aj bez toho aby ste im ešte Vy pridávali. A vy dievčatá, ktoré máte to kilo navyše a stále sa preto trápite, tak si začnite vážiť samé seba. !


4 komentáre:

  1. Já jsem nedávno převlíkala modelky a všechny měly strie a celulitidu, takže jsem se hezky uklidnila :D Je hrozný ideál krásy, který se prezentuje, myslím, že už jsme trochu dál než abychom pochopili, že normální lidé mívají nějaká ta kila navíc a není to nic špatného. Ono totiž ani ty slečny z magazínu ve skutečnosti nevypadají tak jak je prezentováno.. Jediné co mi ale poslední dobou vadí jsou fotky žen, které jsou naprosto šíleně obézní, skoro nemůžou chodit, a všude se píše jak je to dobře a ať se ukazují. To už je zase trošku harašení s lidským zdravím, takže odsud posud :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež sa mi nepáčia tie preretušované "idoly" v časopisoch a na Instagrame.. pokiaľ človek nemá geneticky dané boky a je plochý, tak ich nikdy v živote mať nebude ani keby neviem čo robil :D Ale zase - v roku 2015 som sa dala dokopy s niekym kto mi proste neprospieval a robil niečo čo by robiť nemal.. tým pádom som zo svojich 55kg pribrala na 78kg, a cítila som sa strašne zle, unavene, choro.. nič som nevládala. Preto som sa opäť začala zdravo stravovať a cvičiť, tým pádom som schudla zatiaľ na 62kg a idem ďalej, ale robím to čiste pre svoju potrebu :D Nie pre výzor, ale pre zdravie, a takýto životný štýl má aj tú výhodu, že sa pri tom chudne a formuje postava, čiže sa teším :D Krásny článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásne si to napísala, ja som bola vždy chudá, smiali sa mi, no potom som pribrala a zrazu je už nedobre, lebo mám pár kíl navyše. Mne osobne to vôbec nevadí, som spokojná aj s väčším bruškom. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Máš pravdu. Nezáleží kolik má člověk kilo, hlavně že je spokojený. I já to musím potvrdit, stejně jako si psala. Taky jsem nějaká ty kila přibrala, ale neřeším to. Jsme o dost spokojenější než dříve, když jsem byla hubená a měla zdravotní potíže. A už bych neměnila :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť