streda 7. decembra 2016

Coffeein.sk

Ahojte. :) 
Dnes Vám píšem článok, ktorý mám na pláne písať už veľmi dlho. 

Nepatrím ku ľudom, ktorý prvé, keď ráno otvoria oči potrebujú kávu, to určite nie. Ale za to kávu milujem. Že sú tieto dve veci úplne rozdielne ? Nie sú, kávu pijem, pretože mi chutí a nie preto, že ju potrebujem a bez nej by môj deň nemohol začať. ( Aj keď istým spôsobom nemohol ) .

Keď sa mi naskytla možnosť spolupracovať so stránkou coffeein.sk, veľmi som sa potešila. Pretože na tejto stránke nájdete neskutočný výber káv (najťažšie je vybrať si). No ale každý si príde na svoje, pretože stránka je naozaj prehľadná a dočítate sa naozaj veľa o všetkých produktoch.  Alebo kto je z Bratislavy alebo tam niekedy bude, tak môžete kludne navštíviť aj kamenný obchodík, kde Vám určite pomôžu s výberom a poradia Vám. :) 


Kávu po príchode bolo treba ešte pomlieť, žiaľ doma som to nevedela. Ale dnes už nie je problém kávu si pomlieť niekde v obchode. Tak mi to mamina zobrala ku nej do roboty a pomlela mi ju, aby som ju konečne mohla začať "skúšať". Všetky tieto kávy majú skvelú chuť sú iné ako normálne kávy. 
Ako prvou začnem kávou, ktorá mi chutila úplne najviac a tou je Spring espresso blend .Už na začiatku som spomínala, že káva mi musí chutiť a táto je presne pre ľudí, ktorý milujú kávu, ktorá "chutí".  Už pri zalievaní tejto kávy sa kuchyňou rozniesla nádherná vôňa. Chuťovo je sladšia aj napriek tomu, že obsahuje horkú čokoládu. 

Ďalšia káva je Nicaragua, ktorá mi naozaj chutila a jej chuť je vážne sladká, čo ja na káve milujem. V káve bolo cítiť výraznú chuť orieškov. Takže táto káva je určená pre ľudí, ktorý nemajú veľmi radi horkosť kávy. :)

Káva Honduras, je chuťovo horká, ale  túto horkosť prebíja skvelá chuť kakaa, ktoré obsahuje. Najviac sa mi páčilo pri tejto káve jej nádherná "pena" pri zaliati tejto kávy, ktorá ma taktiež ako všetky tieto kávy nádhernú vôňu.
Tu môžete vidieť nádhernú penu. :) 


Posledná káva je Ethiopia, ide o bezkofeinovú kávu, chuťou mi neprišla o nič slabšia ako iné. Táto káva ma zvláštnu ovocnú chuť, dokonca aj vôňou pripomína ovocie. Chuťovo je ale horkejšia ako zvyšné kávy. Je presne káva na skvelý večer aj pre ľudí, ktorý po káve nemôžu zaspať, táto Vám totižto nespôsobí, že celú noc nebudete spať. :) 



Sisa :) 

1 komentár: