sobota 5. januára 2019

Rok 2018


Ahojte, 
vítam Vás u nového článku a pevne verím, že ste do nového roka vykročili tou správnou nohou. ♥
Dnešný článok bude malé zhrnutie roka 2018, mesiac po mesiaci. Nebudem písať dlhé úvody a ani sa nebudem ospravedlňovať za to, že na blogu dlho neboli články - no pevne verím, že tento rok to bude iné. :)

↓↓↓




Január 

Nový rok začal zle a aj sa tak niesol takmer celý mesiac, až na konci mesiaca sa začalo vyjasnievať na lepšie časy. Teda na konci mesiaca sme strávili pár dní doma, boli sa zabaviť na mojom obľúbenom plese a dozvedeli sa, že dostaneme do nájmu byt ktorý sme si vybrali. 

Ples
Február

Tento mesiac sa niesol najmä v upratovaní a zariaďovaní bytu. Taktiež sme vo februári ostali bez práce, keďže skončila naša prvá práca v Nemecku, ktorá bola iba sezónna (vedeli sme o tom od začiatku), takže sme sa aspoň mohli naplno venovať bytu. Taktiež sme stihli výlet do Drážďan, ktoré sú nádherné mesto. A strávili sme nejaký čas aj na Slovensku. 

Drážďany 
Marec

V marci sme si ešte užívali voľno a niekedy v polke mesiaca sme začali znova pracovať. Taktiež som si v tento mesiac splnila niečo z môjho "wishlistu" a to kávovar Dolce Gusto, no väčšiu radosť mi urobil môj nový fotoaparát Canon SX730 HS, vďaka ktorému môžem robiť kvalitnejšie fotky. :)


Apríl

Tento mesiac bol skvelý, teploty už siahali cez 25 stupňov a my sme si užívali každú voľnú chvíľu. Veľkonočný pondelok sme strávili na nemeckých Altstadt Fruhling, úžasná atmosféra, kopec jedla, kolotoče. Taktiež sme strávili pár dní v krásnej Prahe, kde sme si obhliadli pamiatky, skočili sme do kina, sadli si s pohárom Aperolu na Náplavke  a užívali si každú spoločnú chvíľu. 
A navštívili sme v meste, kde momentálne žijeme Ega Park - plný rozkvitajúcich kvetov, kde bolo cítiť prichádzajúcu jar. (bez tabletky na alergiu sa to ale nezaobišlo :D )

Altstadt Fruhling

Praha

Ega Park

Máj

V máji pre nedostatok práce na oddelení sme boli preradení na druhé oddelenie. Najlepší moment aký sa mohol stať - úžasná práca, skvelý ľudia a aj nadriadení. Mesiac, ktorý som si skutočne začala užívať Nemecko a to, že sme tam. V tomto mesiaci som si kúpila ďalšiu vec z môjho "wishlist" zoznamu a to kozmetický stolík, sen každého dievčaťa.  Taktiež sme navštívili akvárium Zehla Mehlis. :-)  


Jún

Tento mesiac nebol ničím tak zaujímavý, dni sme trávili v práci, kúpili sme si zopár nových vecí do bytu ako je nový televízor či mixér. Boli sme na víkend doma na oslave priateľovho krstného. Po návrate zo Slovenska na druhý deň som začala mať nevoľnosti a bolo mi skutočne zle, keď to neprestávalo ani na ďalší deň - išli sme ku doktorovi ktorý zistil, že je to slepé črevo a tak koniec mesiaca som zavŕšila operáciou. 


Júl

V júli som sa prvé týždne dávala dokopy po operácii a aj napriek tomu, že to bola jednoduchá operácia tak som mala skutočne silné bolesti a mala som problém sa sama aj postaviť - bolo to zrejme tým, že mi v tele pri operácii zistili aj iný zápal.  Niekde v polke júla sme išli na dovolenku do Podhájskej aj s mojou rodinou a známymi, takže mesiac začal byť znova lepší. V tomto mesiaci sme privítali aj nového člena rodiny (priateľovej sestre sa narodil krásny zdravý chlapček)  a trávili sme čas s nimi a s priateľovými rodičmi.
A aby som nezabudla v práci som spoznala aj tohoto super človeka (fotka nižšie) s ktorým som začala tráviť viacej času. Viete, taký ten typ človeka pred ktorým môžete myslieť nahlas. Proste najlepší priateľ. :)

Podhájska


August

V auguste sme trávili čas v práci, cez víkendy sme sa snažili niekam vybehnúť. Navštívili sme nádherne vodopády Truseteler. A taktiež sme boli súčasťou nádhernej svadby môjho bratranca. :) 

Truseteler Wasserfall 
Svadba

September 
September je môj mesiac, nie len preto že som sa v ňom narodila. Ale páči sa mi ešte to teplé počasie, kde nie je ani veľmi horúco a nie je ešte ani zima. A tento september sme si veru užili každú voľnú chvíľu.
-Navštívili sme Vínový festival. 
- Oslávila sme moje 22. narodeniny. S priateľom sme si skočili do wellnessu a potom na dobrú večeru. 
- Spravili sme si výlet do Leipzigu  ( Lipska). 
- Navštívili sme Oktoberfest, ktorý má  naozaj neskutočnú atmosféru! :)

Wein Fest

Narodeniny

Leipzig

Oktoberfest

Október

V októbri sme sa pozreli na Street food a dali sme si úžasný hamburger, no človek by toho zjedol omnoho viacej ak by sa to dalo a bolo by na to miesto  :D . Niekde v polke mesiaca som spadla v práci zo schodov a noha mi poriadne napuchla a zmodrela, takže som mala trocha problém s chodením ale teraz je to už celkom zábavná situácia. Na konci mesiaca sme mali dovolenku, takže sme znova strávili pár dní doma s rodinou. :) 

Street Food Festival 

November

Tento mesiac je zrejme jediným pri ktorom sama neviem čo napísať. Aj keď to bol dobrý mesiac, tak bol viac menej o práci a oddychu. Takže tu zrejme nepridám ani jednu fotku.  :)
V tomto mesiaci sme ale s priateľom oslávili naše 6 výročie. ♥

December

Aj napriek tomu, že môžem povedať že celý rok bol skvelý a bol plný zážitkov a nových skúseností, tak poviem že záver roka čiže december bol ten najkrajší mesiac.  Tento mesiac sme si spravili výlet do Frankfurtu - neskutočne nádherné mesto do ktorého sa dúfam ešte niekedy vrátime.
Tento rok sme s priateľom trávili spolu prvé Vianoce, takže sme si spoločne užívali ich prípravu - kupovanie stromčeka, ozdôb, vyzdobovanie ho, varenie a pečenie - proste sme si užívali každú spoločnú chvíľu. Vianoce boli taktiež krokom vpred v našom vzťahu, totižto ma priateľ požiadal o ruku a ja som povedala áno, takže teraz to je už môj snúbenec. Taktiež sme spoločne vo dvojici strávili aj Silvester.

Frankfurt


365 of 365.

Na rok 2019 som si nedala žiadne predsavzatia, no chcela by som sa viacej venovať blogu, písaniu recenzií a foteniu. Chcela by som si užívať rok 2019 aspoň tak ako som si užívala rok 2018 a trocha cestovať. A hlavne tráviť čas s ľuďmi, ktorý za to stoja. ♥


A aký bol Váš rok 2018 ? Dali ste si nejaké predsavzatia ? :) 











1 komentár:

  1. Krásný rok 2018! Je vidět, že sis ho užila naplno! Moc vám gratuluji k zasnoubení a držím vám palce ve společné cestě životem :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť